Jasmien Jansen

Mijn liefde en interesse voor katten begon al jong. Op mijn elfde kreeg ik mijn eerste kat en daarna ben ik nooit meer zonder geweest. Momenteel leef ik met man en katten in Overijssel, waar we een lekker groot terrein hebben, waar onze katten hun kennis van de natuur heerlijk in de praktijk kunnen brengen.

In 2009 heb ik bij de LOI de vakopleiding honden- en kattenbesluit gevolgd.

Omdat we een groot bosterrein hebben kon ik mijn grote droom om een kleinschalig kattenhotel te starten, verwezenlijken. De Kattenkeet is kleinschalig en iedere logee krijgt zijn eigen kamer met buitenren.

In het Kattenblad Majesteit stond in het zomernummer van 2015 een artikel over de Kattenkeet en het Time-Out huis. U kunt het interview lezen.

Ik heb in 2010 de opleiding tot kattengedragstherapeut afgerond bij het opleidingsinstituut Tinley en ben nu een gediplomeerd kattengedragstherapeut. Een kattengedragstherapeut probeert het verstoorde gedrag van een kat in zijn leefomgeving bij te sturen.

U kunt dan denken aan probleemgedrag zoals onzindelijkheid, agressie, krabben aan meubilair en nog veel meer.
Eén van de afstudeeropdrachten was het doen van een onderzoek naar kattengedrag. Ik heb het schrapen met de voorpoot bij de voerbak onderzocht en onderstaand kunt u het onderzoeksartikel downloaden.
Download hier: Samenvatting schraapgedrag
Mocht u willen zien hoe schrapen er in de praktijk uitziet, start dan onderstaand filmpje

.

Om op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten aangaande dierengedrag volg ik regelmatig symposia, studiedagen en cursussen. Een overzicht hiervan vindt u hier.