Katten zijn gewoontedieren, zij houden het liefste alles in hun leven zoveel mogelijk hetzelfde. De tijdelijke verhuizing naar een pension is dus op zich al een hele uitdaging voor uw kat. Ik probeer zoveel mogelijk op de vertrouwde voet met uw kat om te gaan. U kunt het uw kat makkelijker maken door een vertrouwd mandje of kleedje mee te geven en ook het voer mee te geven dat uw kat gewend is te eten.

Prijsinformatie
De prijs van een kamer is €15,00 per nacht. Dit bedrag is inclusief BTW en kattenbakvulsel en exclusief het voer dat uw kat gewend is te eten. Neem het voer dus in voldoende hoeveelheid mee dan zorg ik ervoor dat uw kat zijn eigen eten krijgt.

Om mijn pensiongasten ook in de wintermaanden een gerieflijk verblijf te bieden staat in de maanden oktober t/m april het elektrische kacheltje vaak aan. Daarom reken ik in die maanden een energietoeslag van €3,- per kamer per nacht.

Indien meerdere katten van u komen logeren krijgt u 15% korting op elke extra kat, als ze in dezelfde kamer verblijven. Bij verblijf langer dan 4 weken ontvangt u 10% korting over het volledige logeerbedrag.
De dag van brengen en de dag van ophalen worden samen als 1 dag berekend. Behalve als uw kat slechts 1 nacht komt logeren, in dat geval reken ik 2 dagen.
We spreken van tevoren een brengdatum en -tijdstip af en ook een ophaaldatum.

Vaccinaties en gezondheid
De Kattenkeet is een kleinschalig kattenhotel waar de logeetjes ieder een eigen kamer hebben. De infectiedruk is daardoor laag. Voor pensions is het wettelijk verplicht dat de logeetjes een geldige vaccinatie hebben tegen kattenziekte en niesziekte. Deze vaccinaties dienen te blijken uit het vaccinatiepaspoort van uw kat en geldig te zijn gedurende de gehele logeerperiode.

Tegenwoordig is een geldige titer-verklaring ook voldoende. Uit een titer-verklaring blijkt dat uw kat nog over voldoende antistoffen tegen nies- en kattenziekte beschikt. Kijk voor meer informatie over titeren op: www.dierbewust.nl/titerbepaling-hond-kat/

Uw dierenarts kan u meer informatie over vaccinaties geven.

De enting tegen Bordetella (niesziekte variant) stel ik niet verplicht.

Mochten er problemen met de gezondheid van uw kat zijn, dan wil ik dat graag van tevoren weten.
Ook over eventuele (gedrags)afwijkingen wil ik van tevoren geïnformeerd worden.

Vlooien en wormen
Ik ga ervan uit dat u uw kat recentelijk tegen vlooien en teken heeft behandeld. Mocht ik vlooien tegenkomen dan zal ik uw kat op uw kosten een pipetje geven. Ook is het fijn als uw kat recentelijk een wormenkuur heeft gehad. Mocht ik wormen tegenkomen dan zal ik uw kat op uw kosten hiertegen behandelen.

Betaling
Bij het ophalen van uw kat krijgt u van mij een factuur mee. Betaling kan à contant of via bankoverschrijving binnen 8 dagen na factuurdatum. Alle gegevens staan op de factuur.

Mocht u uw kat een dag (of een paar dagen) eerder willen ophalen dan is dat geen probleem. Ik breng dan wel de afgesproken periode in rekening.

Verdere afspraken
Bij het brengen van uw kat overhandigt u mij een geldig vaccinatieboekje of dieren­paspoort van uw kat(ten). Dit is een wettelijke verplichting. Bij het ophalen krijgt u het boekje weer terug.

Wat kunt u daarvoor van mij verwachten?

  • Liefdevolle, persoonlijke en professionele zorg voor uw kat(ten). Ik heb de cursus pensionhouder (Honden- en Kattenbesluit) gevolgd;
  • Dagelijkse meerdere speelsessies en aandacht voor uw kat(ten);
  • Behaaglijk binnen-verblijf in eigen kamer (dus geen hok, kooi of bench);
  • Alleen als uw katten familie van elkaar zijn (of elkaar kennen) mogen ze een kamer delen;
  • Elke kamer heeft een vrije uitloop in een eigen ruime en veilige kattenren (ca. 5×6 meter);
  • Mijn pension is alleen voor katten;
  • Mijn pension staat in het bos dus veel afleiding van muizen en vogeltjes;
  • Gespecialiseerde zorg voor uw kat(ten), in 2010 ben ik afgestudeerd kattengedragstherapeut (bij Tinley).

De algemene voorwaarden van de Kattenkeet staan hier.