Kater Kin zoekt lifetime nieuwe baas

Kater Kin zoekt lifetime baasje

Kin is een jonge gecastreerde geheel zwarte kater. Hij is geboren op 15 juli 2017. Als kitten is hij in het asiel terecht gekomen (eind september 2017) omdat hij buiten aan de wandel was, zonder moeder en nestgenoten.
Al snel werd hij samen met een leeftijdsgenoot geplaatst (november 2017) in een gezin. Omdat hij na enige tijd in huis ging sproeien is hij in februari 2019 weer retour asiel gekomen. Daar werd geconstateerd dat Kin blaasgruis had en vanaf die tijd heeft hij dieetvoeding gekregen.

Na een aantal maanden werd hij voor de 2e keer geadopteerd (juni 2019) door een jong stel die heel dol op Kin waren. Nadat Kin na verloop van tijd de toegang tot buiten kreeg (een piepklein plaatsje met betegeling vanwaar hij via muren en daken nog wel wat verder kon), is hij helaas weer in huis gaan sproeien. De buurt was kat-rijk en Kin werd vaak achtervolgd door andere katten, die helaas ook binnenkwamen. Een kattenluik bleek niet haalbaar en zodoende stond de deur op een kier zodat Kin toch 24/7 toegang tot buiten had. Omdat de omgevingsfactoren (kleine woning, onveilige buitenwereld, onmogelijkheid een kattenluik te bieden, omgeving met veel geluidsoverlast) niet veranderd konden worden hebben de eigenaren met veel verdriet afstand van Kin gedaan en kwam Kin eind juli 2020 opnieuw terug in het asiel.

In het asiel werd de urine van Kin gecontroleerd en ontdekte men ondanks de dieetvoeding opnieuw struviet in zijn urine. Omdat Kin (te) weinig drinkt krijgt hij naast brokjes nu ook natvoer dat wordt aangelengd met wat extra vocht en daar doet hij het goed op.
In het asiel voelde Kin zich erg ongelukkig. Voor een prikkelgevoelige, snel gestreste kat is de asiel-omgeving onveilig en erg onvoorspelbaar. Om zich lekkerder te voelen ging Kin ijsberen, iets wat ook in zijn vorige thuis wel voorkwam. Om te kijken hoe hij zich in een huiselijke, rustige omgeving zou ontwikkelen, is hij eind september 2020 bij een vrijwilliger van het asiel (tevens collega Kattengedrag) gaan wonen. Het idee was dat Kin daar kon blijven wonen als hij overweg zou kunnen met de 9 jaar oude poes des huizes. Helaas was dit niet het geval. Wat nu?

Kin terugplaatsen in het asiel was geen optie en daarom kwam hij op 14-10-2020 naar het Time-Out huis van de Kattenkeet in Heino. Vanuit het Time-Out huis gaan we een definitief huisje voor hem zoeken. Na een redelijk lange wenperiode is Kin nu zo ver dat we op zoek kunnen naar een ander huisje voor hem.

Wie is Kin?
Kin is een heel lief, zachtaardig, onzeker, prikkel- en stressgevoelig mannetje van ruim 3 jaar jong. Hij kan heerlijk luieren in zijn mandje binnen en vindt het fijn om aangehaald te worden.
Buiten is hij erg geïnteresseerd in vogeltjes en vindt hij spelen erg leuk. Hij is er dol op om achter brokjes aan te rennen, te vangen en op te eten. Doordat er diverse keren afstand van Kin is gedaan, heeft dit wel een wissel op hem getrokken.
• Zo schrikt hij snel van onverwachte bewegingen en/of geluiden.
• Vertoont hij abnormaal gedrag bij hoge stress door vrijheids-beperking/gebrek aan controle. Kin heeft grote behoefte om zelf de controle te hebben. Meer controle geeft hem kans spanningen kwijt te raken.
• Interactie met veel verschillende mensen maakt de situatie voor hem onvoorspelbaar en stressvol.
• Kin raakt gespannen bij het zien van andere katten.
• Het sproeien was het gevolg van een negatieve emotie waarbij hij zichzelf probeert gerust te stellen.

Het sproeien binnenshuis is in het Time-Out huis niet aan de orde! Hij plast en poept op de kattenbak, graaft het netjes onder, daar is helemaal niets op aan te merken. Buiten in de buitenren heeft hij 1 vaste sproei-plek waar hij af en toe sproeit.

Wat voor soort huisje/baasje zoekt Kin
Voor Kin zoeken we een rustige en vooral ook voorspelbare leefomgeving (regelmaat dus). Een huishouden met 1 of maximaal 2 personen, geen kinderen, ook geen kinderwens in de toekomst. Vooral ook géén andere huisdieren. Wel iemand/mensen die voldoende passende aandacht aan Kin kan/kunnen geven (niet fulltime werken) en die daar ook plezier in heeft/hebben.

Kin zoekt (na gewenning) contact en geniet daar ook van; daarnaast gaat hij ook graag zijn eigen gang.

Eigenaren moeten enerzijds niet te initiatiefrijk (pushend) naar Kin zijn, maar hem wel verleiden tot contact.

Kin is geen schootkat of knuffelkat. Hij houdt er wel van om kort gekroeld/aangehaald te worden en als hij eenmaal gewend is komt hij ook in de buurt van zijn mensen liggen.

Een rustige omgeving waar de woning staat is ook een pré. Bij voorkeur met weinig andere katten in de omgeving. Tuin en groene omgeving is een must. Misschien is een afgezette tuin (of een kattenren) voor hem te veel vrijheid beperkend. Een balkon of dakterras voldoen waarschijnlijk niet. Kin is geen grote wandelaar of avonturier gebleken. Hij blijft in de buurt.

Kin moet 24/7 vrij naar buiten kunnen en daar zelf controle over kunnen hebben. Hij geniet van buiten zijn. Een kattenluik met chiplezer heeft de voorkeur omdat het ongewenst is dat er andere katten binnen kunnen komen. Staat de woning in de kat-luwe omgeving dan volstaat wellicht een simpel kattenluik. Kin kent het gebruik van een (simpel) kattenluik.

Kin heeft blijvend dieetvoer nodig i.v.m. blaasgruis (zowel natvoer als brokjes).

Kin heeft zowel binnen als buiten veilige hoge plekken (uitkijktorens) en beschutte verstopplekken nodig. Hij gebruikt graag de krabpaal en daarnaast ook een horizontale krabmat (een kokos deurmat voldoet). Hij houdt van spel en dat is ook een mooie manier om contact met hem te maken.

Een ruime kattenbak zonder kap en klepje met zacht, geurloos, klontvormend grit is een must. Twee kattenbakken op verschillende en rustige plaatsen heeft de voorkeur. Het spreekt voor zich dat de kattenbakken goed schoongehouden moeten worden.

We hebben ervaren dat als Kin eenmaal naar buiten mag en zijn gang kan gaan, zijn onrust een stuk minder wordt. U krijgt dan een hele aanhankelijke en lieve kattenvriend in huis!

Filmpjes
Om van Kin life te genieten kunt u hier en hier en hier wat filmpjes van hem bewonderen.

Kin heeft inmiddels zijn eigen thuis gevonden, heel veel geluk Kinnie!!