December 2021

Ik schrijf dit laatste bericht op oudjaarsdag onder luid geknal en gefluit buiten. Nederland pakt zijn oude ’tradities’ weer op en buiten is het oorlogsgebied. Mijn poezen zitten bevend in de trapkast. Kan iemand mij uitleggen waarom dit zo moet? Nu het Time-Out huis is gesloten heb ik geen reden meer om af en toe verslag te doen vandaar dat het m’n laatste bericht is.

Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig en gezond 2022, samen met jullie lieve poezebeesten!

November 2021

Het is alweer november en op dit moment geniet ik even van de rust in de Kattenkeet.

Het was een hele drukke zomer en een hele schare aan bekende lieve poezengezichtjes is gelukkig weer voorbij gekomen. Hoewel ik geen Time-Out klantjes meer ontvang, hebben er wel 2x katten gelogeerd met een sproei-probleem. Dit om te kijken wat verandering van omgeving met ze deed. In beide gevallen werd er in de 3 weken dat ze logeerden NIET gesproeid (zowel niet binnen als buiten)! Afhankelijk van de reden tot sproeien laat dit wel zien dat vaak (niet altijd) verandering van omgeving het sproei-probleem kan verhelpen.

Ook is mijn afbouwplan van de Kattenkeet (zie Home-pagina) bij een groot deel van m’n klanten bekend. Zo heeft iedereen de tijd om een alternatief te zoeken.

Juli 2021

Time-Out huis stopt na ruim 10 jaar!

In 2010 ben ik begonnen met het Time-Out huis. In het Time-Out huisje ving ik een kat in nood op. In het begin waren dat vaak asielkatten die in het asiel wegkwijnden of niet in de groep pasten. Ook voor onzindelijke katten is plaatsing in het asiel niet gunstig omdat dit vaak het probleem alleen maar verergerd. De laatste jaren kreeg ik steeds meer doorverwijzingen van KattenGedragscollega’s. 

Nu ruim 10 jaar later heb ik 26 katten op deze manier opgevangen en na enige tijd weten te herplaatsen. Gelukkig werd ik door een aantal mensen gesteund, zij stopten regelmatig wat in mijn Thetifonds. Hiermee kon ik het project draaiende houden. Heel veel dank daarvoor!

Nu na 10 jaar stop ik met het Time-Out huis, Kin is mijn laatste logeetje geweest. De reden is dat ik zo langzamerhand aan het afbouwen ben: het ‘pensioen’ blinkt aan de horizon…..

Van al die 26 Time-Out logeetjes hebben 24 een nieuw huisje gevonden. Eén kat heeft onderdak gevonden op een boerderij. Ruim de helft van de katten had een sproeiprobleem. Bij bijna allemaal stopte het sproeien toen ze in het Time-Out huis logeerden en op 3 katten na werd er in het nieuwe huisje niet gesproeid. Dit laat zien dat een verandering van omgeving voor dit soort problemen goed kan helpen. De aller-sneuste kater die in het Time-Out huis gelogeerd heeft was Roderick. Bij hem was de boel zo verstopt dat hij na enkele dagen geopereerd moest worden. Dat heeft pootjes vol geld aan dierenartskosten gekost en dus was ik heel erg blij met het Thetifonds. 

Per 1 augustus 2021 stopt het Time-Out initiatief. Bedankt allemaal voor jullie steun en vertrouwen!

Mei 2021

Het is alweer mei en er zijn hele goede berichten vanuit het nieuwe huisje van Kin! Inmiddels heeft hij een andere naam gekregen en heet nu Flint. Het ging eigelijk vanaf het begin erg goed, natuurlijk moest Flint aan z’n nieuwe omgeving wennen maar hij had al snel lekkere plekjes in huis gevonden. Flint mocht ook al snel op het balkon en naar buiten. Ik ben heel erg blij dat hij nu eindelijk op z’n plek is gekomen. Het ga je goed lieve jongen!

Heerlijk relaxen in de zon

In de tuin

Helaas heb ik ook verdrietig nieuws te melden:

Vorige week kreeg ik een berichtje van het nieuwe bazinnetje van Tommy. Tommy is een ex-Time-Out logee en is in februari 2019 naar Den Bosch verhuisd en heeft daar vele vrienden gemaakt. Tot groot verdriet kreeg Tommy last van zijn nieren, hij is slechts 9 jaar oud mogen worden. Heel erg verdrietig, rust zacht Tommy!

En ook lieve Dennis (in het Time-Out huis heette hij Bliksem) is niet meer onder ons. Hij was ziek en ging snel achteruit. Zijn lieve bazinnetje heeft er alles aan gedaan om hem beter te krijgen maar het zat er helaas niet in. Ook Dennis was een zeldzame lieverd en wordt erg gemist.

En als laatste kreeg ik een berichtje dat lieve Balou, onze praat-grage pension-logee niet meer leeft. Hij is erg oud geworden, zeker voor een Siamees maar nu was de koek echt op. Balou was een erg lieve kater die graag met je de dag doornam. Hij zat ook heel graag op schoot, echt een ontzettende lieverd.

Ik zal jullie missen!!

Bijna april 2021

Maart liep al bijna ten einde en toen was daar het telefoontje waar ik al zo’n tijd op hoopte. Een mevrouw met serieuze belangstelling voor Kin. Zij kwam langs om met Kin kennis te maken en Kin gooide al zijn charmes in de strijd. En dat hielp! En daarna ging het heel snel, zodat ik de laatste maartse zondag Kin naar zijn definitieve huisje kon brengen. Heel veel geluk lieve Kin!

Kin verkent z’n nieuwe huis

Loeren naar een duif buiten

Maart 2021

Kater Kin staat al een poosje op verschillende dating-sites maar een echte match heeft zich nog niet gemeld. Ben je op zoek naar een lieve kat, lees dan nog eens zijn verhaal en bekijk de filmpjes. Kin zoekt een baasje dat hem begrijpt en geduld met hem heeft. Kin is een lieve kat, hij heeft alleen soms wat hulp in het leven nodig. Er moet zo’n baasje bestaan die dat aanvoelt en die hem een kans wil geven. Kin logeert hier nu al weer bijna een half jaar en zou graag weer vrij man willen worden!

Februari 2021

De sneeuw is weer langzaam aan het verdwijnen. Kin moest even wennen aan al die kou aan z’n pootjes maar op den duur kon hij wel de lol van de sneeuw inzien. Vooral de vogelvoeder had zijn warme belangstelling. Kin staat nu ruim een week op diverse “dating”-sites. Het heeft nog niet tot zijn fijne baas geleid maar goed we beginnen pas en daten moet je ook leren…

Kin wacht dus nog steeds op dat ene fijne baasje dat van zijn vrolijke gezelschap wil genieten. Op de timeout-logees pagina kunt u lezen wat Kin precies zoekt.

Kin in de sneeuw en binnen om z’n pootjes weer te warmen

Januari 2021

Januari is voor de helft alweer voorbij en hopelijk wordt 2021 een beter jaar. Ik hoop dat jullie allemaal gezond en wel blijven want dat is het voornaamste.
Voor Time-Out kater Kin is het fijn dat de Kattenkeet niet erg vol zit want zo krijgt hij meer aandacht……

Inmiddels is Kin zover dat we op zoek gaan naar een nieuw huisje voor hem. Op mijn logees pagina staat een heel verhaal over hem. Wie hij is en wat voor soort baasje hij zoekt.

Afgelopen maand heeft Kin heeft bezoek gehad van een mevrouw die gespecialiseerd is in homeopathie voor dieren. Hij reageert heel goed op de voorgeschreven druppeltjes!

GAAAAAAAP !!!!

Ik begin me hier een beetje te vervelen! Wordt jij mijn ideale baasje?