December 2019

Het is alweer december en het jaar spoed zich ten einde.

Tommy heeft zich inmiddels geïnstalleerd en heeft nog geen druppel gesproeid (zowel binnen als buiten!) terwijl hij toch soms buren heeft in het huisje naast hem. Ik ben heel erg trots op hem en we hebben onlangs een film van hem gemaakt. De link naar het filmpje op YouTube is: https://youtu.be/IDdH12HVSms

Met Kira gaat het ook prima op haar nieuwe stekkie. Ik heb haar onlangs opgezocht en ze zag er tevreden uit. Haar prille relatie met de kat des huises (Smack) gaat rustig de goede kant op. Smackie zoekt haar soms op, ze hebben dan een kort gesprek en dan gaan ze elk weer hun eigen hobby’s doen.

Onze kleine prinses op de erwt. Kira heeft een kleine naamsverandering gekregen en gaat nu voortaan Kita heten.

November 2019

In het najaar zijn er weer veel ontwikkelingen in het grote poezenbos. Zo is Kira half oktober naar haar nieuwe huisje gegaan. Dit is nog even onder voorbehoud want de kater des huizes moet dit plan ook nog zien zitten. Tot nu toe gaat het rustig en is Kira tevreden, de introductie van de katten gaat voetje voor voetje, en zo doe je dat ook bij bejaarde katten….

Ook is in oktober onze nieuwe Time-Out logee Tommy gearriveerd. Tommy komt helemaal uit Brugge en had thuis een sproei-verleden. Hieronder stel ik Tommy aan jullie voor.

En dan is onze Bart hier ook nog. Inmiddels verblijft hij binnenshuis als de buitentemperatuur hem niet aanstaat. Hij zoekt nog een nieuw huis met een XXL-tuin. Zie eerdere berichten over hem.

Tommy

Tommy moest een heel eind rijden om het Time-Out huis van de Kattenkeet te bereiken. Tommy is een mooie rooie gecastreerde kater van bijna 10 jaar oud. Hij woonde in de binnenstad van Brugge met nog 2 andere katten. Tommy is in 2015 een aantal maanden zoek geraakt geweest, gelukkig teruggevonden maar daarna was zijn relatie met de andere katten verstoord. Tommy is gaan sproeien in huis en ondanks de vele inspanningen van de baasjes is het niet gelukt om hier verandering in te krijgen. Tommy is hier nog maar 2 weken dus ik kan nog niet zoveel zeggen over zijn sproei-gedrag. Hier in zijn Time-Out huisje gaat het goed en wordt er niet gesproeid. Of dit zo zal blijven zullen we over een paar weken wel weten. Dan is het ook tijd om een mooie film van hem te maken en Tommy aan de wereld voor te stellen. Nog even geduld…

Augustus 2019

Kira

Poes Kira zoekt nieuw baasje
Poes Kira is een gecastreerde dame van ruim 12 jaar. De start van haar leven was niet de meest gelukkige periode voor haar. Gelukkig werd ze in het najaar van 2014 geadopteerd door haar huidige bazinnetje. Daar kon Kira helemaal tot rust komen en fleurde, mede door de liefdevolle verzorging, helemaal op. Kira kwam regelmatig bij me logeren in de Kattenkeet en zodoende ken ik haar ook goed. Helaas slaat nu het noodlot toe want het bazinnetje van Kira is een paar weken geleden overleden. Kira logeert op dit moment in de Kattenkeet en ik zal voor haar een nieuw huisje gaan zoeken.

Wat zoekt Kira voor huisje?
Kira stelt niet zulke hoge eisen aan het leven en is snel tevreden. Ze is een hele lieve en op mensen gerichte kat. Een beetje aandacht, een aai, een aardig woordje, een warme schoot en haar hapjes op z’n tijd. Kira is wel een kwetsbaar poesje. Ze heeft een beetje misvormde voetjes, niet heel erg, ze kan ermee prima uit de voeten maar een sprintje trekken lukt er niet mee. Ze zoekt dus een rustig en veilig huisje zonder andere huisdieren en ze hoeft niet naar buiten te kunnen. Een veilig balkon volstaat ook om lekker in de zon te kunnen liggen.

Een druk en levendig gezin met opgroeiende kinderen is waarschijnlijk te onveilig voor Kira en dus zoek ik een ouder echtpaar of rustig mens die Kira nog een aantal fijne jaren kan geven.

Kira krijgt dieetvoer (blaasgruis) en doet het daar prima op. Ze is keurig zindelijk, heeft haar vaccinaties altijd op tijd gehad en ze heeft een chip.

Verder is Kira gewend om uit logeren te gaan en mag ze altijd in de Kattenkeet komen logeren als haar nieuwe baasjes op vakantie gaan…;-)!

Zie hier een filmpje van een eerdere logeerpartij van Kira.

Bartje

En onze Zwerver (we hebben hem Bartje genoemd) is er ook nog. Hij wordt een steeds imposantere verschijning. Onder begeleiding mag hij naar binnen en dat vindt hij erg fijn. Onze eigen katten (vooral de dames) kunnen soms wat knorrig reageren maar over het algemeen gaat het best goed. Voor Bartje zoeken we ook nog een fijn nieuw huis. Hij kan met andere katten en zou in een gezin met kinderen kunnen passen. Bartje heeft wel veel vrijheid en een tuin nodig want dat is hij als ex-zwerver zo gewend. Hij is een erg leuke, vriendelijke en speelse jonge kat (± 2 jaar oud). Als de zomerdrukte voorbij is zal ik een film van hem maken en hem aan het grote publiek voorstellen.

Mei 2019

Nieuwe Time-out gast!!

Al ruim enkele maanden hebben we bezoek van een ongecastreerde jonge kater. Hij is een lieve jongen en is ook vriendelijk tegen mijn eigen poezen. Het duurde even voordat hij de boel vertrouwde maar ook bij poezen gaat de liefde door de maag… 😉 Na enige dagen trainen liep hij de hondenbench in en kon ik hem laten castreren. Dat verliep allemaal probleemloos, ook even een bloedtest laten doen op oa FIV, gelukkig negatief. Na een nachtje aansterken in het Time-Out huis heb ik hem weer de vrijheid gegeven. Nu komt hij elke dag een hapje mee-eten en kijkt soms verlangend naar binnen.

Daarom gaan we voor hem op zoek naar een eigen huisje met een flink territorium. Ik denk dat hij op den duur graag ook binnenshuis wil zijn (zeker in de herfst/winter) maar nu vindt hij het buiten nog te fijn. Meer informatie over Zwerver volgt dus tzt.

De foto hiernaast toont Zwever kort na zijn castratie.

Onze Zwerver heeft altijd trek!

April 2019

Begin april kreeg ik het verdrietige berichtje dat Roderick is overleden. Dit kwam als een complete verrassing. Hij was natuurlijk al behoorlijk op leeftijd maar toch schrik je van zo’n bericht. Lieve Roderick met z’n prachtige hoofd en zachtmoedig karakter. Zijn bazinnetje heeft slechts een jaar van hem kunnen genieten. Dag lieve Rico!

Maar gelukkig ook goed nieuws. Zo gaat het heel goed met Tommy. Hij heeft zelfs een nieuwe vriendin gevonden, zij woont slechts een paar huizen verderop. Tommy zoekt haar vaak op (Tommy links, vriendin rechts (rood/wit)).

En ook over Roxie ontvang ik hele goede berichten. Zij zit graag op schoot en haar nieuwe bazinnetje is dol op haar. Op de foto een relaxte Rox op schoot!

Maart 2019

Ook Roxie heeft haar huisje gevonden. Begin februari is zij verhuisd naar De Bilt en het gaat heel goed met haar. Ze heeft zich snel aangepast en ik kreeg al een foto waar ze op het balkon zit. Heel veel plezier en geluk lieve Rox!

En ook met Tommy gaat het prima. De Brabantse gezelligheid bevalt hem wel en na carnaval mag hij naar buiten!

Januari 2019

Het jaar 2019 is fantastisch begonnen want Time-Out logee TOMMY heeft zijn huisje gevonden!

Over een paar weken kan hij zijn koffertje pakken en breng ik hem naar Den Bosch. Daar komt hij te wonen bij een hele lieve mevrouw met een grote tuin.

Heel veel geluk Tommy!

Nu nog onze lieve Roxie. Ook zij zoekt nog een ander huisje. Roxie kwam te logeren in de Kattenkeet vanwege ruzie in de kattengroep thuis. Dat viel niet meer te repareren en dus zoeken we voor Rox nog een liefdevol, begripvol en vooral geduldig nieuw baasje. Roxie hoeft niet naar buiten te kunnen! Ik denk zelf aan wat oudere mensen op een ruim appartement. Roxie is heel zachtaardig en wil graag op schoot zitten en spelen. Maar ze moet zich eerst vertrouwd voelen en dat kan eventjes duren. Rox is geschikt voor mensen die het fijn vinden een band met hun kat op te bouwen. In dit filmpje ziet u hoe leuk zij is.