December 2020

Onze Time-Out logee Kin is nu redelijk ingeburgerd als Time-Out logee. Hij is een vriendelijke ietwat voorzichtige kater. Om hem te ondersteunen bij zijn ‘inburgeringscursus’ krijgt hij binnenkort hulp van een mevrouw die gespecialiseerd is in homeopathie voor dieren. Ben benieuwd wat Kin daarvan zal vinden.

Oktober 2020

Het Time-Out huis van de Kattenkeet heeft sinds half oktober weer een nieuwe bewoner. Hij heet Kin en komt uit het asiel van Amersfoort. Kin heeft niet zoveel geluk gehad in zijn jonge leventje. We hopen dat daar nu definitief een einde aan komt en dat er (natuurlijk) ook voor hem een veilig, begripvol en lief huisje staat te wachten. Maar eerst gaat Kin wennen aan z’n nieuwe omgeving, uitrusten en weer opladen voor het volgende avontuur. Welkom Kin!

Dit is Kin, een lieve 3 jaar oude gecastreerde kater met een prachtig glimmend zwart vachtje.

Juli 2020

Vandaag (24 juli) was een droevige dag in de Kattenkeet. Al geruime tijd voerde ik een zwerfkat en geleidelijk wist ik een klein beetje vertrouwen te winnen. We noemden hem Meneertje want hij zat altijd zo keurig te wachten op z’n bakje voer. Afgelopen maandag was het zover en liep hij argeloos de vangkooi in….. Vandaag was hij aan de beurt voor castratie en voor de zekerheid is er ook bloedonderzoek gedaan en helaas heeft Meneertje weer enorme pech. Hij werd positief op FIV getest. Helaas is een wilde kat niet binnen te houden of in een buitenren te zetten zodat er maar één ding inzat en dat was euthanasie. Ik ben er beroerd van want ik zag best nog mogelijkheden hier met hem. Rust zacht lief Meneertje, je hebt enorme pech gehad!

Met de laatste Time-Out logee Amon gaat het prima. Hij mag inmiddels lekker naar buiten en geniet van de tuin. Ik hoor niet zo heel veel maar ga ervan uit dat geen nieuws goed nieuws is.

Mei 2020

De maand mei is alweer bijna voorbij en voor Time-Out logee Amon was het een fijne maar spannende maand. Half mei heb ik hem naar zijn nieuwe huisje gebracht. De reis ernaar toe was voor hem niet zo fijn want aan reismandjes en auto’s heeft hij een grondige hekel. Gelukkig kon hij zijn spulletjes, zoals krabpaal, kattenbak en favoriete speeltjes meenemen, zodat hij toch wat vertrouwds onder pootbereik had. Als hij straks gewend is krijgt hij een heerlijke verwilderde tuin tot zijn beschikking. Nu krijgt hij volop alle aandacht van zijn 2 lieve bazinnetjes. Het ga je goed Amon!

April 2020

Het blijft erg stil in de Kattenkeet. Voor Time-Out logee Amon is dat geen enkel probleem, zo krijgt hij alle aandacht…..

Inmiddels heb ik een filmpje over Amon gemaakt en op facebook geplaatst. Al snel waren er geïnteresseerden, helaas voldeden die niet helemaal aan het gewenste profiel. We blijven doorzoeken want ook voor deze lieve jongen is er een huisje, dat weet ik zeker!

Ook op Youtube staat de film van Amon, de link daar naartoe is: https://youtu.be/YT3dR2irb6Y maar ook op deze website staat het filmpje (onder video-boodschappen).

Energieke Amon zoekt nieuw baasje

Amon is een gecastreerde kater van net 4 lentes jong. Hij heeft een glanzend zwart vachtje met wat witte accenten. Amon is in het Time-Out huis komen logeren omdat het thuis niet goed ging. Hij had waarschijnlijk veel last van de katten in de buurt en voelde zich thuis niet meer op zijn gemak. Amon logeert hier nu een maand en heeft zowel binnen als buiten nog geen druppel gesproeid. Daarom gaan we nu op zoek naar een nieuw huisje voor hem. Amon is een hele energieke kat die graag actief buiten is en het ook erg kan waarderen als er met hem gespeeld wordt. Hij heeft wel even wat tijd nodig om te wennen aan een nieuwe leefomgeving. Wat voor soort huisje en baasje zoekt Amon?

  • Amon is graag buiten, dus huis met tuin.
  • hij wil graag zelf bepalen wanneer hij binnen of buiten is, dus huis met kattenluik.
  • hij houdt van aandacht en spelen dus graag een baasje die dat ook leuk vindt en tijd daarvoor vrij kan maken.
  • hij is graag de enige kat in huis dus geen andere huisdieren.
  • hij is geen kinderen gewend dus een rustig huisje.
  • het baasje moet, vooral in het begin, wat geduld met Amon hebben.

Je krijgt dan een hele aanhankelijke, avontuurlijke en lieve vriend in huis! 

Maart 2020

Ook voor de Kattenkeet heeft Corona vervelende gevolgen. Heel veel reserveringen worden geannuleerd omdat de baasjes helaas niet op vakantie kunnen. We hopen snel op betere tijden!

Inmiddels is er een nieuwe Time-Out logee gearriveerd. Hij heet Amon en is een kater van ruim 3 jaar. Hij heeft een mooie zwarte jas met een sporadische witte touch. Thuis woonde Amon samen met een andere kat en dat gaf spanning. Amon is een gevoelige jongen en probeerde zichzelf meer zekerheid te geven door in huis te sproeien. De baasjes hebben van alles uit de kast gehaald om het probleem te verhelpen maar dat lukte niet en dus is besloten om voor Amon een ander huisje te vinden. Maar eerst gaan we hier kijken wat er nu precies speelt en waar hij het beste zou passen. Wordt vervolgd!

Februari 2020

Helaas is er nog steeds geen spoor van onze Bart. Hij is nu al 2 maanden spoorloos en ik heb de moed opgegeven. De afgelopen week nog bij een mevrouw in Wijhe geweest, zij had een zwarte zwerver in de voortuin. Geen Bartje maar wel een poes die hulp nodig had. Gelukkig heeft ze poes zover gekregen dat ze in het reismandje liep. De dierenambulance heeft de poes naar de dierenarts gebracht. Zo heeft de speurtocht naar Bartje ook iets goeds opgeleverd.

Tommy neemt de inspectie van z’n nieuwe huisje heel serieus!

Met Tommy gaat het nog steeds uitstekend. Hij zit nu ook graag op schoot, en is verlangend om naar buiten te mogen…. maar vandaag was het zover en mocht hij de tuin gaan verkennen!

Januari 2020

Vanuit de Kattenkeet wens ik jullie allemaal een heel goed en gelukkig nieuw jaar!

Gelukkig is oud en nieuw weer voorbij met alle zinloze ellende die we er tegenwoordig bij bedacht hebben.

Voor Time-Out logee Tommy is 2020 heel goed begonnen. Half januari heb ik hem naar zijn nieuwe huisje gebracht. De berichten zijn goed en Tommy heeft het prima naar zijn zin en mag blijven!