Einde jaars Nieuws-editie 2015

Het was een druk jaar voor de Kattenkeet. Steeds meer poezen weten de weg naar de Kattenkeet te vinden en het is fijn om een trouwe klantenkring te hebben. De plaatsing van Time-Out logee Lola was toch wel het hoogtepunt dit jaar. Gelukkig zijn de vooruitzichten voor Bliksem ook goed want hoogst waarschijnlijk gaat hij komende januari naar een nieuw huisje verhuizen. Ik blijf duimen voor hem.

Op onze nieuwjaars-wenskaart ziet u poezenmandjes, de zogenaamde PoezenPompoen. Mijn eigen katten zijn er dol op om lekker warm in te slapen en leuk in te spelen. Meer informatie over deze poezenholletjes kunt u vinden op www.hoeden-atelier.nl/hoeden/poezen-pompoen/

Rest mij nog u en uw lieve snorrepotten een heel goed en gezond 2016 toe te wensen!

Time-Out Nieuws december 2015

De kerstvakantie staat weer voor de deur en de Kattenkeet stroomt weer vol met oude bekenden en een incidentele nieuwkomer. Helaas kreeg ik het bericht dat Thiara plotseling is overleden en ook Ferdinand en Jerry zijn helaas niet meer bij ons. Aan alle 3 heb ik hele goede herinneringen. Op de poezenhemel-pagina staat een kleine herinnering aan hen.

Verder ben ik druk bezig (geweest) om mijn website een nieuwe look te geven en ook te verhuizen naar een andere provider. Gelukkig krijg ik op al mijn technische vragen hulp van m’n lieve mannetje.

Time-Out logee Bliksem blijft mij verbazen. Hij logeert hier nu al ruim 1 jaar en er zit nog steeds groei in z’n gedrag. Hiermee bedoel ik dat hij nog steeds nieuwe dingen leert en zijn schuwheid steeds minder wordt. Dagelijks maken wij een wandeling over het terrein en dat vindt hij toch leuk! Zodra hij me uit het oog verliest en ik hem roep, komt hij enthousiast aangerend. Hij is zo’n lieverd!! Op de video-pagina staat een nieuw filmpje waarin je hem ziet genieten.

Zo af en toe krijg ik ook nieuws over Lola. Zij maakt het heel goed in haar nieuwe huisje en heeft daar het kattenluikje ook ontdekt. Wat is het toch geweldig dat haar nieuwe baasjes haar geadopteerd hebben!

Thetifonds:

Van Tom&Trix ontving het Thetifonds een bijdrage en ook van Domino. Dank alle jullie allemaal, ik ben er heel blij mee!!!

Time – Out Nieuws november 2015

Mijn depressie is weer helemaal over! Begin november is Lola naar haar nieuwe huisje gegaan!!

Het lijkt wel een wetmatigheid: altijd als ik denk dat het nooit meer zal lukken, is daar dan dat ene telefoontje…
Gelukkig zijn er mensen zoals Lola’s nieuwe baasjes die het aandurven met katten die niet zo heel makkelijk zijn. Mensen die niet gaan voor een schattig kitten maar voor een poes die door menselijk toedoen geworden is zoals ze is, en daar dus ook niets aan kan doen. Iemand heeft eens tegen me gezegd: van een makkelijke kat houden is eenvoudig…

Lola is verhuisd naar het westen van het land en heeft weer eigen familie. Ze heeft lekker de ruimte en kan straks ook de tuin tot haar eigen domein gaan maken.

Lola, het ja je goed!

Nu Bliksem nog !

Thetifonds:

Dank alle vaste en incidentele donateurs voor jullie gift deze maand in het Thetifonds!!!

Lola in haar nieuwe huisje

Time – Out Nieuws oktober 2015

Afgelopen maand een interessante studiedag bijgewoond over agressie.

Het onderdeel agressie en emoties gaf nieuwe inzichten. En natuurlijk is het ook heel leuk en gezellig om oude en nieuwe collega’s te ontmoeten.

De week voor dierendag heeft er een piepklein oproepje van Bliksem en Lola gestaan in de Stentor. Een gegeven kat mag je natuurlijk niet voor de bek stoten maar het was wel een heel klein berichtje…. en Bliksem en Lola zitten nog steeds hier!

Dus maar weer iets opbeurends uit de Literaire Kattenkalender.

Thetifonds:
Dank alle vaste en incidentele ondersteuners van het Thetifonds!!!

Time – Out Nieuws september 2015

Het uitgebreide artikel in kattenblad Majesteit heeft nog niet tot een reactie geleid. Daarom probeer ik zowel Bliksem als Lola op dierendag in de krant te krijgen. Hopelijk gaat dat lukken.

Het is jammer dat de doorstroming in het Time-Out huis zo moeizaam gaat. Het lijkt wel of het steeds langzamer gaat om een geschikte nieuwe plek voor deze katten te vinden. Ik word er af en toe een beetje moedeloos van maar probeer me dan vast te houden aan het verhaal van Max of Kobus, die toch ook allebei na lang wachten een super-plekje hebben gevonden.

Ter opbeuring uit de literaire kattenkalender 2015 het volgende:

Thetifonds:
Dank alle vaste en incidentele donateurs voor jullie gift deze maand in het Thetifonds!!!

Time – Out Nieuws augustus 2015

Hoogtepunt deze maand was een interview met het kattenblad Majesteit. Het interview is hier te lezen.

Ook de Time-out logeetjes Bliksem en Lola staan er mooi op!

Verder is de zomervakantie natuurlijk een drukke tijd in het pension. Veel oude bekenden kwamen hun lieve snuitjes weer laten zien.

Time-Out logee Bliksem
Helaas zijn er nog geen reacties binnengekomen voor Bliksem. Deze lieve kater logeert nu al bijna een jaar bij ons en zijn behoefte aan een eigen huisje wordt nu wel groot. Bliksem heeft nu elke millimeter van zijn buitenren wel gezien en is dringend op zoek naar nieuwe (voorzichtige) uitdagingen. Bliksem is de beste koppengever van Overijssel en een vreselijke lieve en zachtaardige kat. Kom eens langs om kennis met hem te maken!

Time-Out logee Lola
Ook voor Lola hebben zich nog geen geïnteresseerden gemeld. Ook voor Lola zou het goed zijn als ze nu snel een eigen huisje zal krijgen. Want ook Lola begint zich te vervelen. Dus ook zij zit voor u klaar!

Thetifonds
Dank alle vaste en incidentele ondersteuners van het Thetifonds!!!

Time – Out Nieuws juli 2015

Time-Out logee Bliksem zoekt ook een geduldige nieuwe baas

Kater Bliksem is 8 jaar jong en heeft een roerig leven achter zich. Zijn moeder overleed toen hij nog een kitten was en de jonge Bliksem werd liefdevol opgevangen door zijn vorige bazinnetje. Gelukkig was er een andere kat in huis zodat Bliksem een katse opvoeding kreeg. Helaas sloeg het noodlot toe want zijn bazinnetje kreeg een ernstig ongeluk en werd invalide. Er volgde een moeilijke tijd en ook een verhuizing naar een benedenwoning met tuin. Het tuintje van Bliksem had een grote aantrekkingskracht op de vele buurkatten, die ook moeiteloos door het kattenluik naar binnen gingen… Dit alles was teveel voor Bliksem, hij werd steeds onzekerder en ging in huis sproeien.
Het bazinnetje van Bliksem kon hem geen goede begeleiding en toekomst bieden en daarom kwam Bliksem in november 2014 rechtstreeks logeren in het Time-Out huis van de Kattenkeet in Heino. Bliksem had een behoorlijke tijd nodig om te wennen. Als er nieuwe dingen gebeuren dan is zijn eerste reactie wegvluchten, want hij is niet de dapperste. Maar met veel geduld en rust ging hij het hier steeds meer vertrouwen en in het voorjaar konden we samen ook lekker naar buiten. Alle sanitaire boodschappen doet Bliksem onder de Rododendron-struik in z’n buitenren. Hij houdt zijn huisje schoon en droog!

Bliksem is een hele lieve en zachte kat die dol is op menselijke aandacht. Hij is erg aanhankelijk en geen allemansvriend. Maar als hij je vertrouwt dan is hij de allerliefste kat, en wordt je bedolven onder de kopjes!
Bliksem krijgt dieetvoer tegen blaasgruis en doet het daar prima op.

Voor Bliksem zoeken we een nieuw huisje waar:

 • hij de enige kat in huis is (mogelijk zou hij samen kunnen met een andere rustige en vooral sociale kat)
 • rustige en voorspelbare mensen met geduld wonen
 • geen kleine kinderen wonen
 • een tuintje is waar geen (weinig) andere katten komen…
 • het baasje hem weet te waarderen voor wie hij is (namelijk de meest vriendelijke en zachte kat in Overijssel)!

Op de video-boodschappen-pagina staat een filmpje waarin u kunt zien hoe vreselijk lief en aanhankelijk Bliksem is.

Time – Out Nieuws juni 2015

Time-Out logee Lola zoekt geduldige nieuwe baas

Poes Lola heeft tot nu toe nog niet zoveel geluk gehad in haar leventje en is dringend op zoek naar een nieuw baasje. Lola is bijna 6 jaar jong en woonde tot ruim een half jaar geleden bij haar familie. Er kwam een baby in dit gezin waar Lola bang voor was, zodat ze af en toe van zich af sloeg. De familie probeerde dit af te leren door een corrigerende tik, met als gevolg dat gedrag alleen maar erger werd en Lola mensenhanden ging wantrouwen.

Half september 2014 is er afstand van Lola gedaan en kwam zij in het asiel terecht.
Lola is absoluut geen liefhebber van soortgenoten en dus brak er voor haar en de andere katten in de kattengroep een zware tijd aan. Het viel op dat als Lola apart werd gehuisvest ze rustiger werd. Helaas was er in het asiel niet langdurig een kamer voor Lola vrij, dus waren haar vooruitzichten erg somber.
Om Lola een faire kans te geven kwam zij begin februari 2015 naar het Time-Out huis van de Kattenkeet in Heino. Daar heeft zij een eigen kamer en een eigen buitenren die zij niet met anderen hoeft te delen. Lola had het moeilijk want er waren al zoveel veranderingen in korte tijd voor haar geweest. En ja, Lola mepte naar mijn handen. Vooral als Lola zich in het nauw gedreven voelt, of als zij niet snapt wat je van haar wilt, is haar eerste reactie meppen. Toch zag ik ook een poes die heel graag contact wil, op schoot komt liggen snorren en geaaid wil worden. Ik ben met Lola aan de slag gegaan met als belangrijkste doel om mensen-(handen) weer te vertrouwen. Nu, enige maanden later, gaat het met Lola al stukken beter en heeft zij al een paar maanden niet meer gemept. Haar pittige karakter verandert natuurlijk niet maar wel is de omgang met Lola plezieriger geworden. Van kort aaien geniet ze duidelijk en ook van aandacht en mensen in haar nabijheid.

Wat zoekt Lola:

 • baasje(s) met kattenervaring en geduld
 • ruimte, zowel in huis als buitenshuis
 • huis met tuin
 • een plekje waar Lola zelf het initiatief mag nemen en waar aandacht niet opgedrongen wordt
 • rustig gezin, zonder kinderen (of kinderwens) en andere katten
 • maar vooral iemand waarbij Lola zichzelf mag en kan zijn en haar eigen gangetje mag gaan.

Lola is een actieve en slimme kat met een rugzakje dat iedere dag wat kleiner wordt!

Wie gunt haar nog een leuk leven?

Op de video-boodschappen-pagina staat een filmpje waarin Lola u zelf vertelt wat ze zoekt.

Time-Out logee Bliksem

En dan is er natuurlijk ook nog de bovenste beste Bliksem! Dit lieve en geduldige mannetje zoekt ook nog een fijn nieuw baasje. Binnenkort is ook zijn filmpje af en zal ik hem aan de wereld tonen. Deze selfie maakten we vandaag….

Thetifonds
Naast alle steun die ik van diverse baasjes krijg, kreeg ik afgelopen maand nog een prachtige gift van lieve mensen uit Steenwijk. Allemaal weer heel erg bedankt!

Bliksem is een enorme vrijdoos!

Time – Out Nieuws april 2015

Al enige maanden is het stil rond de ontwikkelingen in het Time-Out huis. De reden is simpel: het was en is een hectische tijd.
Begin februari kwam Lola het Time-Out team versterken. Er logeren nu dus tijdelijk 2 asielkatten bij me.

Nieuwe Time-Out logee Lola
Lola is een mooie poes met schildpad-tekening en een witte neus. Zij zat al enige maanden in een asiel in Zuid-Holland en functioneerde uiterst moeizaam in de kattengroep. Lola vond de andere katten vreselijk en had een plekje in de buitenren gevonden waar ze amper vandaan kwam. Het asiel deed een noodoproep want de toekomst voor Lola zag er somber uit. In het vroege voorjaar had ik nog wel een pensionkamer voor Lola beschikbaar en dus kon ze komen. Lola is een energieke poes, zij heeft veel energie en stort zich vol overgave in de dingen die ze doet. Zo kan zij heel leuk en actief spelen, maar haar activiteit-niveau is ook haar valkuil. De reden dat Lola in het asiel belande, was dat haar vorige bazinnetje een baby kreeg en Lola uithaalde naar het kind. Het meppen van Lola werd met gelijke munt bestraft en het gevolg was dat Lola steeds meer ging slaan naar handen en benen. Lola vertrouwde geen mensen en mensenhanden meer. Het meppen doet Lola als ze zich niet op haar gemak voelt en in geval van stress.

De afgelopen maanden zijn Lola en ik met dit gedrag aan de slag gegaan. Ik probeer Lola te leren dat mensenhanden leuke en lekkere dingen kunnen beteken, en geef Lola een uitlaatklep voor haar energie geven door veel met haar te spelen. Kattengedragsdeskundige Frank Gerards en zijn vrouw Mariska Overdorp (www.vitalidad.nl) waren zo vriendelijk om ter ondersteuning homeopatische druppels voor Lola samen te stellen. Sinds enkele weken mag Lola ‘s avonds en ‘s nachts hier vrij over het terrein rondlopen en dat doet haar erg goed. Ze vindt het heerlijk om rond te struinen, sprintjes te trekken en bomen te beklimmen. ‘s Ochtends ligt ze dan weer moe en voldaan in haar mandje op het ontbijt te wachten. Lola is een stuk minder gefrustreerd nu ze haar energie kwijt kan.
Binnenkort zal ik haar aan de wereld voorstellen en gaan we op zoek naar een geschikt baasje.

Time-Out logee Bliksem
Bliksem logeert hier nu vanaf eind november 2014, dus alweer zo’n 5 maanden. Hij ontwikkelt zich nog steeds en heeft al een lange weg afgelegd. Bliksem is een enorme aanhankelijke en lieve kat. Jammergenoeg is hij snel angstig, zijn basis vertrouwen in de wereld is laag, zo ook zijn zelfvertrouwen. Maar hij doet erg zijn best om nieuwe ervaringen te ondergaan en niet uit de weg te gaan. Zo speelt hij sinds ruim een maand steeds ontspannender buiten en ligt hij zelfs zo af en toe te rollebollen buiten. Ook Bliksem krijgt ondersteunende homeopatische druppeltjes. Binnenkort zal ik ook Bliksem aan de wereld voor gaan stellen.

Nieuwbouw
Om Lola de tijd te geven om een geschikte nieuwe baas te vinden, hebben we de afgelopen weken een nieuw klein huisje neergezet. Nu hebben we gelukkig geen last meer van deadlines: ik had namelijk alle pensionkamers weer nodig voor m’n logeetjes.

De foto’s tonen een duttende Lola in haar nieuwe huisje binnen en buiten…

Thetifonds
De realisering van het nieuwe huisje (het BosHuis) kost natuurlijk een lieve duit en daarom ben ik heel blij met alle vaste en incidentele giften in het Thetifonds. Super bedankt!!!

Time – Out Nieuws januari 2015

De beste wensen voor 2015!

Om te beginnen mijn allerbeste wensen voor u en uw kat(ten) en een mooi nieuw jaar!
In de kerstvakantie kwamen weer veel oude bekenden logeren, altijd fijn om hen weer te zien.

Time-Out logee Bliksem
In het Time-Out huis woont nu (tijdelijk) Bliksem. Hij is langzaam aan het wennen en neemt daar z’n tijd voor. Voor Bliksem is het belangrijk dat hij zich veilig kan voelen en dat hij weet wat hij kan verwachten. Dus rust en routine en van mijn kant veel geduld. Hij durft nu kopjes te geven (zelfs tegen m’n neus) en snort dan voorzichtig. Ook zie ik hem steeds vaker buiten in z’n buitenren rondlopen, tenminste als het lekker weer is….

Op naar de KATTENKEET

Klik hier om naar het nieuws uit 2014 te gaan.